Středa, Říjen 21, 2020

Přečteno 7

Einstein (Walter Isaacson)
Věděl, že matematická rovnice je jen mávnutím božského štětce, které zachycuje něco existujícího v přírodě,
Zvát nemajetné učence teologie k účasti na sabatovém jídle byl zavedený židovský zvyk. Einsteinovi tuto tradici dodržovali, ale v jejich pojetí se zvacím dnem stal čtvrtek a hostem byl student medicíny.
Doktor mu vystavil písemné potvrzení, že trpí nervovým vyčerpáním. S tímto odůvodněním o vánočních prázdninách roku 1894 opustil školu. Vyplnil žádost o zřeknutí se německého občanství. Zprošťovací výnos pak obdržel v lednu 1896. Nadále již nebyl občanem žádného státu a zároveň se nehlásil k žádné náboženské příslušnosti.
V kurzu „Fyzikální pokusy pro začátečníky“ Einstein obdržel nejnižší možnou známku jedničku. Profesor se tak proslavil tím, že nechal Einsteina propadnout z fyzikálního předmětu. Na vině byla také Einsteinova nepravidelná docházka, což v březnu 1899 vyústilo v udělení ředitelské důtky pro „nedostatek píle ve fyzikálních praktikách“.
Mýtus, že na střední škole propadal z matematiky, je naprosto nepodložený. Příběh, že promoval jako jeden z nejhorších ve třídě, je ale pravdivý. Přestože Einstein prošel jen těsně, výsledek stačil k tomu, aby v červenci 1900 obdržel diplom.
Strávili dovolenou na jednom z nejromantičtějších míst na světě: Comském jezeře zasazeném jako drahokam do Alp mezi Itálií a Švýcarskem. Během této dovolené Maričová přišla do jiného stavu. Albert Einstein stal otcem dcery, kterou nikdy nespatřil. Einstein držel Lieserlino narození před rodinou a přáteli v tajnosti. Skutečně se zdá, že jim o své dceři nikdy neřekl.
Dne 6. ledna 1903 se Albert Einstein a Mileva Mařicová konečně vzali při občanském obřadu na bernském registračním úřadě. Jedněmi z mála pozvaných hostů byli členové Olympijské akademie, zatímco z rodin nevěsty a ženicha nebyl přítomen nikdo.
A opravdu revoluční byla. Einstein v ní tvrdil, že světlo lze chápat nejen jako vlnění, ale také jako proud drobných částic nebo balíčků zvaných kvanta. Důsledky, které z této teorie nakonec vyplynuly – vesmír zbavený striktní kauzality a určitosti –, Einsteina děsily po zbytek života.
Ze vztahu mezi energií a hmotou vznikne neznámější rovnice celé fyziky: E = mc2.
Einsteinovy teorie vzešel zákon fotoelektrického jevu, který byl experimentálně ověřitelný: závislost energie emitovaných elektronů na frekvenci světla by měl vyjadřovat jednoduchý matematický vzorec, který obsahuje Planckovu konstantu. Výpočet byl později potvrzen. Nakonec (po 17 letech) byl právě tento Einsteinův objev dostatečně nekontroverzní, aby za něj získal svou jedinou Nobelovu cenu.
Není možné prohlásit, že někdo je ve vesmíru naprosto „v klidu“ a jiný člověk je „v pohybu“. Lze říct pouze to, že se pohybují relativně vůči sobě. Pomocí představivosti a zpochybňování věcí, které ostatní považovali za samozřejmé, si uvědomil, že čas není něco, co by se dalo definovat absolutně.
V Berlíně žila jeho sestřenice Elsa Einsteinové, která byla o tři roky starší než on. Během jeho návštěvy znovu navázali známost.
Popsal svůj velký objev, že gravitace je zakřivení časoprostoru.
Rozšíření jeho speciální teorie relativity na obecnou, zahrnující také případy, kdy pohyb v pozorované soustavě není rovnoměrný.
Einstein opět přišel s nápaditým způsobem, jak si zakřivení vesmíru znázornit. Na dvou rozměrech si to umíme snadno představit, jako na trampolíně.
Fyzik John Wheeler to stručně vysvětlil takto: „Hmota předepisuje časoprostoru, jak se má zakřivit, a zakřivený prostor předepisuje hmotě, jak se má pohybovat.“
Válka rozdmýchala v Prusech vlastenectví. Einstein naproti tomu hlásal pacifismus a stal se vůdcem mezinárodního hnutí odpůrců války. Měl za to, že všechny formy nacionalismu jsou iracionální.
V nezvratném přesvědčení, že má pravdu, s klidem odpověděl, že bůh možná je rafinovaný, ale rozhodně není zlomyslný. Jeho slova byla později vytesána do krbové římsy nedaleko místa, kde v tu chvíli Einstein stál.
Při jednom veřejném vystoupení vstal reportér a položil mu otázku z Edisonova testu:
Obsahoval kolem 150 otázek, mezi nimiž nechyběly oříšky typu: Jak se vydělává kůže? Ve které zemi se spotřebovává nejvíc čaje? Z čeho byly vyrobeny Gutenbergovy litery?
Řekl, že na školách je důležitější naučit studenty přemýšlet než jim zahltit hlavu mechanickým memorováním faktů.
1921 nobelova cena za „objev zákona fotoelektrického jevu“
Členové komise pro udílení ceny ve Švédsku. Drželi se pověření obsaženého v závěti Alfreda Nobela, které říká, že cenu by měl dostat „nejdůležitější objev nebo vynález“. Komise měla za to, že relativita není jedno ani druhé. .
Pokud Nobelovu cenu někdy získá, věnuje Milevě celou finanční odměnu. To byla obrovská nabídka. Peněžní odměna za Nobelovu cenu se tehdy rovnala více než desetinásobku jeho ročního profesorského platu. Einsteinovi to umožnilo konečně naplnit dohodu, a manželka si za obdržené peníze koupila v Curychu tři malé činžovní domy.
Přijetím představy, že se některé věci dějí náhodně, měl zásadní problémy. Opakovaně vznášel slavnou námitku, že představu boha, který si s vesmírem hraje v kostky, považuje za neuvěřitelnou. Neexistuje způsob, jak určit, kterým směrem se vyzářený foton vydá nebo kdy přesně k vyzáření dojde.
Někteří historici vyslovili názor, že by věda příliš neutrpěla, kdyby Einstein odešel po pozorování zatmění do důchodu a zbývajících 36 let života se věnoval svému koníčku, plachtění.
nonkonformista se stal součástí establishmentu. Einstein se až do konce života bránil myšlence, že ve vesmíru popsaném kvantovou mechanikou je určujícím činitelem nejistota. Nedokázal se smířit s představou, že elektron se v podstatě může „rozhodnout“, kterým směrem a kdy bude vyzářen. Když Einstein znovu prohlásil, že bůh by nehrál s vesmírem v kostky, Bohr odvětil, že Einstein udělá dobře, když přestane bohu říkat, co má dělat!
Přesto právě krása a harmonie přírodních zákonů a zbožná úcta k tajemství stvoření přivedly Einsteina k prohlášení, že je v jistém smyslu věřící, a k popření, že by byl ateista.
nezávisle uvažovat o víře v boha, byť šlo o poněkud neosobní představu boha – božské bytosti jako síly, která ustanovila pravidla a řád vesmíru, ale následně do něj už přímo nezasahuje.
1930 sepsal jednoduché krédo, ve kterém poskytl elegantní a jednoduchou odpověď. Jmenovalo se Čemu věřím
Einstein definoval víru jako pocit, že nad těmi nejnádhernějšími zážitky a emocemi, jež na nás působí přímo, existuje síla, která to všechno přesahuje. A on může být považován za zbožného pouze v tom smyslu, že tuto sílu uznává.
Einstein popřel, že by byl ateista. Objasnil, že problém božské existence je příliš náročný, než aby jej lidská mysl mohla obsáhnout.
Stejně jako nizozemský filozof Spinoza věří v boha, jehož existence se dá odhalit v harmonické kráse přírodních zákonů, jež vytvořil, ale který nezasahuje do každodenních záležitostí lidstva.
Ve vesmíru se projevuje jistý nápomocný duch, jehož síla je tak obrovitá, že to v nás zanechává pocit pokory. A právě tento posun od vědy k hlubšímu porozumění dodává vědcům náboženské cítění, které se zcela liší od zbožnosti běžného člověka.
Navrhl zřízení organizace, která by podporovala mladé muže, aby odmítali službu v ozbrojených silách.
S belgickou královnou Alžbětou se seznámil několik let předtím a s královnou si občas zahrál na housle v amatérském smyčcovém kvartetu.
Ale jeho druhý syn Eduard podlehl duševním démonům, kteří sužovali rovněž jeho matku Milevu, a pobýval nyní na psychiatrické klinice v Curychu.
sekretářka Helen Dukasové, která pro něho pracovala od roku 1928 až do jeho smrti. Po smrti Elsy převzala také starost
Když Elsa v prosinci 1936 zemřela, dál bydlel na čísle 112 v Mercer Street.
Nedostal od FBI bezpečnostní prověrku.
Einstein byl vnímán jako bezpečnostní riziko, osoba ne dostatečně důvěryhodná, aby se tímto úkolem mohla zabývat.
Dne 6. srpna 1945 se Hirošima stala prvním japonským městem, na něž byla svržena atomová bomba. Výbuch zabil 70-80 tisíc lidí.
Zastával názor, že nějaká forma světové vlády je jedinou šancí na záchranu lidstva.
Einstein odpověděl, že všude, kde jsou lidé, bude i válka. A právě v tom okamžiku Halsmon pořídil fotografii se smutně vědoucíma očima …
Když dostal otázku, jak bude podle něho vypadat další světová válka, dal na ni slavnou odpověď, že sice neví, jak bude vedena třetí světová válka, ale v té čtvrté dojde zcela jistě k návratu ke zbraním z doby kamenné.
v článku „Proč socialismus?“. Kapitalismus podle Einsteina již svou přirozeností vyvolává cykly rozkvětu a krize a zvýrazňuje nerovnosti mezi bohatými a chudými. Místo podporování spolupráce vede k sobeckému chování, které je v tomto případě prostředkem sebezáchovy. Einsteinovi se nelíbilo, že kapitalismus oslavuje samoúčelné hromadění majetku a odrazuje od filantropického chování. Podotkl, že v kapitalistickém systému má vzdělání tendenci soustředit se spíš na kariéru než na kreativní myšlení.
Domníval se, že je důležité, aby se osvícení sociální demokraté vyrovnali se dvěma klíčovými otázkami: jak zabránit byrokracii, aby zadusila iniciativu jednotlivce, a jak zajistit ochranu osobních práv.
vášnivá obhajoba svobod jednotlivce, častá podrážděnost zásahy ze strany státu, nedůvěra k velké koncentraci majetku a víra v idealistický internacionalismus,
pojednání „Černošská otázka“ napsaném pro časopis Pageant Einstein poznamenal, že čím víc se cítí být Američanem, tím víc ho ústrky vůči jiným Američanům trápí.
Věřil, že je úkolem staré generace, která už nemůže tolik ztratit, hovořit za mladé, kteří jsou vystaveni mnohem většímu tlaku, aby se přizpůsobili.
Sám sebe žertem vykreslil jako pštrosa, který zoufale strká hlavu do písku, aby nemusel čelit realitě.

Zločin jako profese (Kroupa Janek)
Udělal El Paso sousloví „loupežné přepadení“.
Honoré de Balzac kdysi napsal, že za každým velkým majetkem se skrývá zločin.
Vystudoval práva na Karlově univerzitě a hrál léta závodně šachy. Člověk s povahou stratéga, s obrovskou knihovnou a s téměř nekonečnými znalostmi. Byl stejně jako Thonat svědkem Jehovovým a jmenuje se Mgr. Igor Brdlík.
Brdlíkovi jehovističtí kolegové dostali tehdy do začátku, jak se říká, deset milionů dolarů. Poskytl jim je jistý Jacob Awerbuch žijící v Německu s izraelským a ruským, tenkrát ještě sovětským, občanstvím.
Českou národní investiční společnost Litoměřice - Čtyřicet tisíc ochotných důvěřivců obětovalo fondům přes dvě miliardy, úžasně zbohatnuvší „bratři“ zvládli finanční postup zvaný tunel. Na straně organizovaného zločinu je obrovská převaha bohatství.
Detektivové mají na každý vůz a měsíc jen tři nádrže benzinu. Dojdou zpravidla za čtrnáct dní a pak už se proti banditům musí vyrážet pěšky nebo tramvají. Případně si nezbytné palivo koupit.
Je to naše věc neboli, jak to zní italsky – cosa nostra.
Ani ne třicetiletý Thonat jednal jako typický MIPS neboli „mladý idiot plný síly“.
Přepadení pobočky České spořitelny v jinak velmi klidném a veskrze venkovském městečku vedl totiž někdejší mistr republiky v thai boxu a vysloužilec z francouzské cizinecké legie Jan Baluška.
Ve Všetatech povýšili kapitána Opavu na majora a detektiv Koňařík se z podporučíka stal poručíkem.
ne vždycky je to tak, že policejní šéfové zároveň vedou gang.
právě tady dala krásná Polka Walewská syna levobočka císaři Napoleonu
Při výběru těm hochům pomohla pokladní, které za to uloupli odměnu pět milionů. Zbytek si rozdělili na dvě části. Pokladní z banky si „svých“ pět milionů uložila ve stejném finančním ústavu, který pomáhala okrást.
MUS si pak jeho prostřednictvím koupí tu část strojíren, o kterou má zájem, a dostane ji za zlomkovou cenu. Místo dvou set milionů dá jenom padesát. Přednášel totiž na vysoké škole. Tu soukromou školu dotují majitelé Mostecké uhelné
Milana Zádamského z Ostrova nad Ohří, nejtvrdšího muže podsvětí,
Nepůjde ani do výnosného světa hazardních her, kde proti sobě stojí izraelské rody Abutbulů a Abergilů.
Sovětská armáda odešla. Jen východní, pravoslavné náboženství je ve Studánce pořád a ovládá prý celou ves, která je tím proslulá. Ve Studánce si zřídil pobočku jeden z mocných ukrajinských gangů.
Děvčata jsou tady odevšad, dokonce i z Thajska, a když končí odpoledne, přijedou je posílit i pohledné studentky z Plzně. A často mají lepší auta než jejich zákazníci. Překrásná brunetka s nejzelenějšíma očima, jaké jsem kdy viděl, by se určitě mohla živit něčím jiným, přinejmenším manželstvím, a když ne, za advokátní koncipientku by ji taky vzali, protože už za rok bude promovat na fakultě jako právnička. Jenomže pokrčí rameny a řekne: „Mohla bych, ale nechci. Zákazníky si tady můžu vybírat. A za dva měsíce mám na nový auto.“ Není divu. Je tak hezká, že za noc dostane dvacet tisíc.
Netuší ale, za co přesně šéf policie to auto dostal. A proto mu podle našich zákonů nelze dokázat úplatek…
peníze za „ochranu“ jejich krámů neboli raketýrink.
Později k nim dolehne, že se o nich v podsvětí mluví jako o pejskovi a kočičce. A že na ně v galerce vypsali odměnu. Pět set tisíc korun za dvojnásobnou vraždu!
Nade vším bdí Nejvyšší bezpečnostní úřad, kde zasedá v rozkladové komisi prorektor Větrovec. V NBÚ má obrovský vliv.
Za bílé koně nižší třídy mu často slouží svědci Jehovovi,
Býval to vekslák legenda a na rozdíl od jiných myslel hodně dopředu. Měl rád šachy a chodíval si v Praze zahrát s rezidentem sovětské tajné služby KGB. Bývalý vekslák a poté byznysmen měl modré oči, mohutné, nicméně pěstěné obočí a drtivý stisk ruky, když ji někomu podával. Jmenoval se František Mrázek.
Podílel se na Bělově vraždě, i když Bělova rodina je si tím jistá. Jistoty se u Mrázka hledaly obtížně, a přitom měl pověst, ze které šla hrůza.

Dark Web (Stroukal Dominik)
Chceme, aby novináři mohli anonymně dostávat důležité informace, chceme, aby lidi v zemích s tuhými režimy a cenzurou měli přístup k informacím, a chceme také, aby se mohli těmto režimům aktivně bránit. Dark Web to umožňuje.
V roce 2014 vzniklo tržiště, které získalo jméno AlphaBay.
Osm dní po zadržení totiž Alexandre Cazes zemřel. Domnělý tvůrce AlphaBay si ve vazbě uvázal ručník
Uživatelé tak dostávali e-maily z adresy Pimp_Alex_91@hotmail.com.
AlphaBay v nabídce zhruba 369 tisíc různých nabídek zejména nelegálního zboží,
Ceny se uváděly v dolarech, u kterých však vždy figuroval přepočet na bitcoiny.
Cazes si z každého obchodu vzal malý kousek bitcoinu pro sebe jako odměnu za to, že AlphaBay vytvořil a řídil, obvykle mezi 2 a 4 procenty.
mezi květnem 2015 a únorem 2017 celkem 4 miliony transakcí v hodnotě lehce pod 840 tisíc bitcoinů, což znamená, že Cazes spravoval majetek v tehdejší hodnotě zhruba 10 miliard korun. Z toho si vzal na poplatcích přibližně tři procenta, tedy 300 milionů korun.
surface web tak tvoří pouze 4 procenta internetu.
Platí tedy, že Dark Web je součástí deep webu a ten spolu se surface webem tvoří web.
bylo umožněno díky první z kryptoměn, Bitcoinu, síti Tor a šifrované komunikaci.
Tržiště Silk Road v zásadě vypadalo stejně jako všechny následné,

Existovaly alternativy v podobě soukromých digitálních zlatých certifikátů, jako byl e-gold, jeho derivát 1mdc nebo nechvalně proslulý e-Bullion.
Kupte si českou hardwarovou peněženku Trezor na www.trezor.io,

Všechny transakce se zapisují do obrovské účetní knihy, které se říká blockchain,

Půlení odměn následně na 6,25 atd. způsobí, že kolem roku 2140 bude bitcoinů v oběhu lehce pod 21 milionů a nikdy víc.

Použitím tzv. Elliot Waves odhadl 29. dubna 2011, že se cena jednoho bitcoinu vyšplhá z 2,59 dolaru až na 4,54 dolaru. Na 4,25 tak nastavil příkaz na prodej a čekal.
Příkaz k nákupu pak měl na jednom dolaru, kde byl připraven koupit 25 tisíc bitcoinů.
Díky Silk Road Bitcoin rostl a díky růstu Bitcoinu měli jeho stávající držitelé najednou spoustu peněz na nákup.
dodnes umožňuje, anonymní surfování po internetu. Dali mu název The Onion Router, zkráceně Tor.
V síti Tor existují tisíce serverů, které poskytují dobrovolníci a bez nichž by celý projekt ztratil smysl. obří samolepkou s cibulí a nápisem Tor.
Ostatně, v květnu roku 2004 existovalo na světě jen 32 uzlů v síti Tor, z toho 24 ve Spojených státech amerických a 8 v Evropě. V roce 2010 už jich bylo 2 tisíce a v roce 2020 7 tisíc. Tor roste.

Ty, které končí příponou „onion“. Schválně, pokud máte chuť, zkuste si do svého prohlížeče zadat adresu 3g2upl4pq6kufc4m.onion a uvidíte, že se nestane nic. Zkuste to v Tor Browser a zobrazí se vám geniální vyhledavač DuckDuckGo.
Vytáhnout miliardu ze zločince jen tak pro nic za nic není úplně špatný výsledek. Dog eat dog, jak se říká v angličtině.
pirátem byl, poté ale předal možnost užívat jméno Dread Pirate Roberts někomu dalšímu. Pouze experimentoval, ale Silk Road neřídil. Soud mu však neuvěřil. V roce 2015 byl odsouzen na doživotí.

Příběh Rosse Ulbrichta ale pokračuje. Lyn Ulbricht vede neúnavně kampaň za jeho osvobození, přednáší po celém světě. na FreeRoss.org se za Rosse postavila celá řada expertů a celebrit.
30 tisíc bitcoinů. 27. července 2014 je ve veřejné aukci koupil legendární investor do technologických firem Tim Draper.
Druhá Silk Road skončila podobně nechvalně jako ta první. Gary Davis si od roku 2019 posedí šest a půl roku ve vězení.
Temná tržiště si prostě zaslouží víc prostoru. AlphaBay i Silk Road zkrátka musí mít vlastní kapitolu.
Navíc ho založil někdo z České republiky. Sheep Marketplace. Ovčí tržiště.
uživatele okrást o ohromné množství peněz. V té době šlo zhruba o jedno procento celé peněžní zásoby Bitcoinu. A stopy vedly do Česka na facebookový profil Tomáše Jiřikovského
Na tržišti se totiž nalézalo tolik peněz, že Tomáš Jiřikovský neunesl tlak, neodolal a ukradl
v sobotu 21. listopadu 2013 jsme byli okradeni prodejcem EBOOK101
Stejně jako Alex Cazes, i Tomáš Jiřikovský udělal řadu chyb. Vědělo se o nich dlouho a programátor
Jiřikovský vlastnil hosting Šnekweb,fanouškovský web i samotné tržiště byly naprogramovány v PHP frameworku Nette, který vytvořil český vývojář David Grudl. A komentáře k CSS byly v češtině.
na účet jisté Evy Bartošové v Airbank 900 tisíc korun z bitcoinové burzy. Vydělat na bitcoinech není trestné, ale banka se na účet blíže podívala, jen aby zjistila, že podobně přišly na stejný účet už miliony, celkem 8,7. A že za ně koupil dům v Lužici na Hodonínsku někdo jménem Jan Goliáš. Eva Bartošová je manželkou a Jan Goliáš dědou Tomáše Jiřikovského. Vyberete ukradené peníze a koupíte si vilu na vesnici, kde bydlíte? Floridě dva mladíky, Nathana Gibsona a Seana Mackerta. Těm se pod přezdívkou EBOOK101 podařilo přesvědčit Jiřikovského server, aby jim poslal 5 400 bitcoinů.
Jiřikovský tedy nelhal, když tvrdil, že mu ukradli 5 400 bitcoinů, nebyly to ale úplně všechny prostředky. Když o peníze přišel, rozhodl se jednat, stránku zrušil a zbytek si nechal.
Nejzajímavějším se ale stal moment, kdy se obhájce Jiřikovského rozhlédl po místnosti a zeptal se, kde jsou poškození. „Co se týče oněch ukradených bitcoinů, nesedí tady žádný člověk, který přišel o peníze, nestojí tu žádný poškozený,“
uzavření tržiště a útěk správce se svěřenými prostředky, a jeden z prvních úspěšných útoků hackerů na temné tržiště. Tomáš Jiřikovský si svůj trest odsedí pravděpodobně v roce 2028.
Usekni jednu hlavu a narostou další dvě. Zastavit temná tržiště se ukázalo jako nemožné.
Na konci existence Silk Road jste si tam mohli vybírat mezi 13 tisíci položkami a dalších 5 tisíc měla dohromady tržiště Black Market Reloaded a Atlantis. Celkem tak na Dark Webu 18 tisíc položek lákalo váš zájem.
Dva roky po Silk Road, tedy do roku 2015, vzniklo dalších 85 temných tržišť.
slyšeli a která se krátce svezla na úspěchu značky, Blue Sky, TorBazaar, Cloud Nine a původní Hydru. Teprve později začaly vlády slavit úspěchy, když se jim dařilo uzavírat jedničky na trhu, které se střídaly v rychlém sledu. Sheep Marketplace vystřídala brzy Evolution, kterou (po exit scamu) nahradila Agora. Ta po svém vypnutí peníze vrátila lidem, načež ji na dlouhou dobu vystřídala AlphaBay. Pak se všechno začalo měnit v překotném tempu. Moje manželka v té době psala kvalifikační práce o Dark Webu a z diskuze o AlphaBay musela přepisovat ukázky na Dream Market (který vláda nezavřela, pokud to celé nebyl vládní projekt, o čemž se hojně spekulovalo), z něj na Wallstreet Market, který společně s Valhallou také vláda zanedlouho uzavřela…
Jen pro srovnání, oproti šesti, které zavřela vláda, jich deset ve dvou letech po Silk Road „zavřeli“ hackeři. Žádné z nich nepatřilo mezi ty největší, ovšem v roce 2017 rukou hackerů skončil obří Outlaw market.
Durov ještě jako mladý student založil ruskou konkurenci Facebooku, VKontakte, která v mnoha ohledech Facebook předběhla. Třeba právě v Rusku, kde je populárnější než americká sociální síť Marka Zuckerberga.
Telegram je jednoduchá aplikace, která šifruje zprávy mezi účastníky.
Sociální síť VKontakte nasbírala 500 milionů uživatelů. Telegram zatím přes 300 milionů a stále roste.
jak funguje prodej marihuany přes Telegram v Tel Avivu. A nejen tam. Vyprávěl o Telegrass,
Mladý aktivista s vizáží Ježíše byl natolik úspěšný, že se mu podařilo snížit cenu marihuany na černém trhu na polovinu.
Amosem Silverem ve stejné zemi. V té době jsme to nevěděli a vědět nemohli, ale Silver se ukrýval na Ukrajině. Když ho v březnu roku 2019 policie sebrala, bylo mu pouhých 33 let. Silver se proslavil v Izraeli jako neústupný propagátor marihuany. V roce 2014 organizoval Noc velkých bongů,
„V Tel Avivu ti tráva dorazí domů rychlejc než pizza,“ smál se můj kamarád. V té době už hodně vousatý
Silver pokračuje i z vězení. Nikoliv s Telegrassem, kterému okamžitě vyrostli nástupci, ale s politikou. Rozhodl se kandidovat ve volbách proti nejdéle vládnoucímu izraelskému premiérovi Benjaminu Netanjahuovi. „Když může on, tak může každý,“ vzkázal přes svou manželku z vězení.
Rok po smrti otce natočil na YouTube populární video nazvané Hudba snů: Část druhá, ze kterého je jasné, jak se bavil životem.
Yura si vymyslel Besa Mafia a jen vybíral
Jak dopadl Yura? Štěstí zkusil ještě několikrát s dalšími projekty, například s CrimeBay, veškeré jeho snahy cílily na obírání vrahů.
PGP nebo konkurenční převrácenou zkratku GPG, což je uživatelsky prakticky stejné, pouze dostupnější řešení. Na vyzkoušení existuje skvělý doplněk do prohlížeče Chrome, který se jmenuje PGP Anywhere.
Schválně se podívejte na některé z nich na Twitteru. Stačí vyhledat „journalist PGP“
Šifrovaná komunikace pomocí aplikace Signal je neuvěřitelně jednoduchá.
„Technologie dosáhne úrovně, která dokáže zaručit svobodu a anonymitu úplně každému.
U anonymních projektů se musíme neustále ptát, jaká existuje záruka, že s prostředky někdo neuteče. Pokud žádná, potom se musíme také ptát, zda nejde o prvoplánový podvod. Velice často tomu totiž tak
byl bombardován falešným profilem do té doby, dokud nezaplatil za speciální členství.
podivné praktiky jedné obří internetové seznamky, která vydělávala pomocí falešných profilů a falešných nadějí?
TorShops je projekt, který vydělává na tom, že si neumíte udělat vlastní .onion stránku, netušíte, jak a kde web hostovat a jak naprogramovat internetový obchod.
TorShops si ale navíc berou 6 procent z každé realizované transakce.
konkrétně Mobile Store, kde se dají koupit poslední iPhony a Samsungy za výhodné ceny.
Jedním z největších fór, kde potkáte ty neetické hackery, je Torum.
Podle odhadů Europolu se jim podařilo prodat falešná eura za více než 33 milionů korun.
Samozřejmě, že se tím posílají fotky, které nechcete, aby si druhá strana uložila, tedy ty nepříliš oblečené.
SnapSave, který stačí nainstalovat a všechny zobrazené fotografie a videa se uloží do telefonu,
Na internetu se objevilo 13 gigabajtů fotografií a videí, která neměl vidět nikdo jiný než adresáti, navíc jen na pár vteřin. Služby jako Tor byly zničeny jedním procentem těch, kteří je užívají pro dětskou pornografii,

Zajatkyní Stalina i Hitlera (M.Buber-Neumannová)
Milena Jesenská byla členkou KSČ jen několik málo let. Vyloučili ji již v roce 1936.
V letech 1920 až 1922 byla přítelkyní Franze Kafky, do češtiny přeložila některé z jeho raných povídek a novelu Proměna. Jeho Dopisy Mileně vyšly v roce 1952.
On, o téměř patnáct let starší, ji ve svých dopisech nazývá “matkou Milenou”.
Kafkas Freundin Milena – Kafkova přítelkyně Milena.
Kdo dostával balíky, chodil brzy lépe oblečen, měl “personál”, který mu stlal postele, umýval misky a dělal i další práce. Za čtyři porce chleba se dal “koupit” svetr, za dvě dávky ručník.
Oproti všemu očekávání Kalandra německý koncentrák přežil a v roce 1945 se vrátil do Prahy, kde ho o několik let později znovu zatkli, tentokrát komunisté. Tragický osud Záviše Kalandry, v roce 1950 popraveného.
Do Ravensbrücku dorazily tisíce žen, jejich obličeje měly následkem hladu a žízně zvířecí výraz. Ať to stojí, co to stojí, zachraň si svůj život!
Roku 1929 následoval rozvod. Ve stejném roce se provdala za svoji novou lásku, jíž byl Heinz Neumann.
Podobný osud jako Buber-Neumannovou postihl několik set německých soudruhů.
K jejich předání do rukou gestapa došlo v únoru 1940 na hraničním mostě v Brestu Litevském. tak zaměnila sovětský koncentrák za koncentrák nacistický a mohla na vlastní kůži poznat rozdíly
Spřátelila se s ní a zamilovala si ji, mimo jiné i proto, že měly zčásti podobný osud: Jesenská, rovněž bývalá komunistka, prohlédla komunistickou propagandu, odmítla uvěřit ve zinscenované moskevské procesy třicátých let a ze strany vystoupila. Ravensbrück je proti stalinskému vězení zotavovna a že mohou být rády, že jsou tady, a ne ve stalinském kriminále.

Administrátorská zóna

Pocasi

Translate